Automobilism Lucrul fără de care nu poți deveni pilot. Valentin Porcișteanu dezvăluie: „Îl ai sau nu îl ai! Nu am cum să-ți dau de la mine!”

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

Valentin Porcișteanu, campion național la raliuri, se poate lăuda cu o carieră de peste 20 de ani în motorsport. Deținătorul titlului de campion național și a patru titluri de vicecampion național a venit la interviurile DC Sport.



„Îți trebuie foarte mulți bani - dar și talent!”

Valentin Porcișteanu a dezvăluit condițiile pe care trebuie să le prezinte o persoană ce dorește să se implice în motorsport, considerând că atât talentul, cât și banii sunt importanți deopotrivă. „Eu le zic mereu: în principiu, îți trebuie foarte mulți bani. Dar nici talentul nu e de neglijat! Cumva sunt amândouă: dacă ai foarte mult talent și deloc bani, e zero și mai ești și frustrat!”

În continuare, el a explicat și felul în care un pasionat de acest sport își poate „șlefui” talentul, chiar dacă acesta nu este unul ridicat: „Dacă ai puțin talent și mulți bani, mai crești, că mai poți...talentul îl mai coafezi!”, a spus acesta.

Talentul în motorsport: „Îl ai sau nu-l ai!”

Cu toate acestea, Porcișteanu este de părere că talentul prezintă, totuși, o mare importanță în sportul pe care îl practică de peste două decenii: „Dar nu e [la fel] când e natural acolo, vorba aia: dacă te ia unul din pat la 5 dimineața, te aruncă în mașină [..] ai deschis ochii, tu le faci ca și cum ai fi pregătit, încălzit, că îți vin din interior! Dacă nu-ți vin din interior, din păcate, nu!”. De asemenea, el a mai povestit cum mulți doritori cred că talentul nu are un rol atât de mare în acest sport, bazându-se pe experiența sa de campion: „Mulți spun: '- Lasă, mă, că învăț, nu-i problemă! Mă înveți tu! Că dacă tu ai făcut și știi, mă înveți și pe mine!'”. La astfel de afirmații, Valentin a comentat  că rolul său este acela de a ghida persoanele spre succes, dar că nu poate să facă mai mult: „Eu te învăț , dar nu pot să-ți dau din talentul meu! Dacă tu-l ai, te ghidez pe drumul corect, că dacă o iei pe drumul greșit, nu o să ajungi unde trebuie! Dar talent de la mine nu am cum să-ți dau! Trebuie să îl ai pe ăla al tău: îl ai sau nu-l ai!”

Campanie pentru pasionații de raliuri

Valentin Porcișteanu a ținut să precizeze și faptul că întreprinde, în fiecare an, la început de sezon, o preselecție a doritorilor ce vor să descopere acest sport: „Acum am și un proiect: care ajunge la sezonul patru: pilot de curse. E o preselecție, o campanie prin care noi alegem un pilot pe care să-l promovăm în anul următor. Să meargă într-o competiție, [..] 'grosul' este acoperit din banii tuturor celor care se înscriu.”

El a mai afirmat, încă o dată, că talentul reprezintă un factor foarte important: „Practic, acolo. noi căutăm un talent! Nu căutăm oameni cu bani, super pasionați, căutăm unul cu talent și care, sperăm, să fie... și pasionat! [..] Când e vorba de talent, se vede! Adică lucrurile sunt, acolo, în interior! [..] talentul, clar, contează cel mai mult!”.

De asemenea, el a mai mărturisit că își dă seama foarte repede dacă o persoană este talentată sau nu, ori dacă este potrivită pentru acest sport: „Dacă unul are talent, nu-ți trebuie o săptămână să-l vezi! Nici din prima tură, dar de la prima, a doua tură - se vede!”.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa interviul cu Valentin Porcișteanu la link-ul de mai jos:

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel