Automobilism Scandalul momentului din Formula 1. Lewis Hamilton intervine: „Este inacceptabil”

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lewis Hamilton, campionul de șapte ori al Formulei 1, a luat poziție într-un conflict recent, exprimându-și susținerea pentru Susie Wolff, soția șefului echipei Mercedes, Toto Wolff, în contextul unui scandal legat de acuzații de conflict de interese. 



Hamilton a descris tratamentul lui Susie Wolff de către Federația Internațională de Automobilism (FIA) drept "inacceptabil" și a cerut schimbări la nivelul conducerii FIA.

În declarațiile sale înaintea galei de premiere organizată de FIA în Azerbaidjan, Lewis Hamilton a subliniat frustrarea sa față de modul în care Susie Wolff a fost tratată de organismul de conducere al Formulei 1, menționând că nu a existat nicio dovadă care să susțină acuzațiile împotriva acesteia.

„O săptămână cu adevărat dezamăgitoare să vedem că organismul de conducere al sportului nostru a încercat să pună la îndoială integritatea uneia dintre cele mai incredibile femei lider pe care le-am avut vreodată în sportul nostru. Fără a pune întrebări, fără nicio dovadă. Și apoi doar cerându-și scuze la sfârșit, iar asta este inacceptabil", a afirmat Lewis Hamilton.

Hamilton a subliniat importanța luptei pentru diversitate și incluziune în sport și a adus în discuție nevoia de schimbare în cadrul FIA pentru a încuraja progresul în aceste domenii.

Susie Wolff este în prezent conducătoarea F1 Academy pentru femei, un proiect susținut de toate echipele de Formula 1, și se află sub supervizarea directorului general al Formulei 1, Stefano Domenicali. Ea a primit insulte online după ce FIA a anunțat că investighează speculațiile din presă privind transferul de informații confidențiale.

După ce familia Wolff a fost implicată în această chestiune, rivalii Mercedes au negat că ar fi depus vreo plângere împotriva acesteia, iar Toto Wolff a menționat că există un schimb juridic în desfășurare cu FIA.

Acest incident a fost privit ca parte a unei bătălii mai mari pentru putere între FIA, condusă de emirul Mohammed Ben Sulayem, și Formula One Management (FOM), deținută de Liberty Media, și echipele implicate în Formula 1.

dcsport Team | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel