Automobilism Titi Aur s-a urcat prima dată la volan la 11 ani. "Şi o căruţă aş fi condus, aş fi fost cel mai fericit"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Titi Aur, de 8 ori campion naţional la raliuri, este un nume cunoscut în lumea automobilismului. Nu mulţi ştiu, însă, că acesta a început să conducă de la vârsta de 11 ani. 



"Am spus-o şi o mai repet, pasiunea pentru condus vine din altă viaţă. Nu există un moment în care să spun că de atunci mi s-a declanşat pasiunea, dorinţa, de a conduce. De mic copil, orice capac de oală de la mama îl transformam în volan. Orice vehicul din curte, trotinetă, bicicletă, căruciorul de butelii, trebuia să îl conduc eu, să îl duc eu. Şi o căruţă dacă puteam să o conduc, aş fi fost fericit. 

La 10-11 ani am început să conduc, după multe insistenţe, camionul unchiului, pentru că părinţii mei nu aveau maşină. Mă lua unchiul meu, fratele lui tata, în braţe, şi mă învăţa să ţin cât de cât volanul, şi pe urmă mă învăţa să parchez camionul într-un depozit, cu poartă închisă, unde nu era lume, nu era trafic", a declarat Titi Aur la interviurile DC Sport. 

Prima cursă la care a fost, la Scara Dracului 

"Prima dată am fost la o cursă automobilistică la Scara Dracului, la Cheile Bicazului, unde era o etapă de Campionat European. Eram în staţiune cu tata. Asta se întâmpla la 5 ani şi jumătate, exact anul în care a venit Nixon în România. Am văzut acea etapă de Campionat European, dar nu aş putea spune că atunci a apărut nu ştiu ce pasiune. Mi-am dorit întotdeauna să conduc o maşină. Cu bicicleta am mers şi merg în toate variantele, am fost mare biciclist, în sensul de semi-acrobaţie. Mi-am dorit să concurez cu alţii, să particip la curse. 

Eu sunt din Bârlad, un oraş mic, fără club automobilistic, fără tradiţie în sensul ăsta, dar m-am născut cu o dorinţă foarte mare să fac asta. Am dat la Facultatea de Matematică, pentru că îmi plăcea matematica. Nu am luat examenul, dar voiam asta în ideea în care un profesor are vacanţe, are timp liber şi aş fi putut să mă duc la curse. Pe urmă am făcut armata şi am intrat la Facultatea de Construcţii de la Iaşi. Acolo am început să învăţ, la Fortus Iaşi. Antrenorul de atunci, Laurenţiu Popa, a devenit mentorul meu din acest punct de vedere. M-a învăţat multe din lumea raliuri. Am participat prima dată la curse locale în Iaşi, Vaslui", a mai declarat fostul pilot de raliuri. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel