Interviuri Răzvan Lucescu, antrenorul român al momentului? Doar două înfrângeri în sezonul actual la PAOK

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Paok Salonic, are parte de un parcurs de senzaţie în 2023. Calificat în primăvara europeană şi pe primul loc în Super League, Răzvan Lucescu a pierdut doar două meciuri în acest sezon. 



Echipa lui Răzvan Lucescu are 9 victorii consecutive, însă antrenorul român spune că termenul său de referinţă este altul. 

"Sunt 28 de meciuri de la începutul acestui sezon, de când am jucat în preliminariile Conference League cu Beitar Ierusalim. Am pierdut 2 jocuri şi sunt 4 egaluri, cu tot cu cele din Conference League. Celelalte meciuri sunt victorii. Asta mă face să mă simt mai bine şi să am o satisfacţie mai mare decât seria de 9 victorii consecutive. Am început în condiţii complicate, dificile, era o presiune imensă la Salonic. Nu aveam lotul format, lumea era foarte pesimistă în vederea calificării în cupele europene, chiar în vederea întregului sezon. 

A fost o presiune uriaşă şi atunci când am plecat în cantonament în Olanda m-am simţit uşurat. Şi acolo au fost discuţii, nu reuşeam să găsim cele mai bune variante, nu era simplu să convingi jucători să vină. Aşa mi-am spus eu, că singura noastră posibilitate este să privim toţi cu foarte mult optimism viitorul. Noi, cei din staff, să transmitem băieţilor încrederea în muncă, iar băieţii să gândească pozitiv. Asta ne-a dat posibilitatea să jucăm, am câştigat nişte meciuri şi ne-am calificat. 

Cheia jocului bun, grupul foarte unit

După meciul de la Ierusalim, m-am întâlnit cu unul dintre liderii suporterilor lui PAOK, care m-a întrebat ce vom face cu Hajduk Split, că echipa e departe de a fi cum ar fi dorit ei. Ei, şi uite, că am trecut şi de Hajduk, am ajuns în playoff, ne-am calificat. Au venit şi nişte jucători. Cei care au dus greul calificării au crescut ca încredere, maturitate. Coroborat cu venirea celorlalţi 4-5 jucători, s-a închegat un grup. Faptul că am fost forţaţi să folosim un anumit grup de jucători ne-a permis să căpătăm foarte mare încredere în grup. Noi am schimbat, practic, de la meci la meci, la fiecare trei zile, chiar şi nouă jucători. În multe rânduri am avut asta. Chestia asta ne-a dat posibilitatea să avem o prospeţime mentală foarte mare, fizică, şi a implicat absolut toţi jucătorii din grup şi a creat o atmosferă foarte pozitivă, de entuziasm în grup. S-au strâns între ei. 

Când jucătorul ştie că nu joacă azi, dar joacă peste trei zile sau peste o săptămână, e mulţumit, e motivat la maximum. Asta cred eu că ne-a adus în situaţia de a fi pe primul loc, dar şi calificaţi în primăvara europeană", a declarat Răzvan Lucescu în podcastul Templul Sportului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Interviuri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel