Interviuri Crăciunul s-a schimbat pentru Mircea Lucescu. "Nu mai e ca acum 40 de ani. Făceam şi pe moşu', strângeam vreo 10 copii"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu a rememorat Crăciunul din tinereţe şi a recunoscut că se deghiza adesea în Moş Crăciun pentru Răzvan, fiul său, dar şi pentru alţi copii.”Nu mai e ca acum 40 de ani, când era cu totul altceva. Eram toți acasă de sărbătorile de iarnă, era un prilej deosebit de întâlnire. În perioada aceea ne vedeam cu mult timp înainte și încercam să punem totul la punct, și pentru familie, și pentru prieteni.

Acum e mai greu, că suntem toți împrăștiați. Așa, ca familie, ne vom strânge când se va întoarce Răzvan de la Salonic și de prânz, în ziua de Crăciun. Atunci vom fi împreună. Ne vom bucura de brad, de cadouri, așa cum se obișnuiește", a declarat Mircea Lucescu într-un interviu pentru Antena 3

În tinereţe, se deghiza în moş Crăciun 

”Sigur că, mai târziu, am început să fac pe Moșu'. Mă pregăteam îndelung pentru lucrul ăsta, strângeam copiii, pe Răzvan, copiii prietenilor. Aveam prieteni, cu copii de aceeași vârstă. Strângeam vreo 10 copii și eu eram Moșu'. Trebuia să discut cu fiecare în parte, să îi pun să-mi cânte, să îmi spună poezii. Avea Moșu' câte un catastif în care era scris despre fiecare în parte, sigur, bineînțeles, erau secretele părinților. Părinții îmi dădeau ca pe urmă eu să discut cu ei, să vadă copiii că eu știam totul despre ei.

Când era zăpadă, era cu totul deosebit. Ieșeam în stradă, veneam cu un sac mare în spate. Era foarte frumos, pentru că situația era de așa natură încât se socializa foarte prietenos, foarte atent, foarte familiar în acea perioadă. Dispăreau parcă toate necazurile, toate neplăcerile. Eram mai tânăr. Poate că imaginea pe care o am acum despre acea perioadă este amplificată”, își amintește Mircea Lucescu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Interviuri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel