Homepage Filip Stoica, Artur Hoffmann şi Ovidiu Gârbacea, premiaţi de COSR. Cei trei au primit Ordinul Excelenţă Olimpică

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto Artur Hoffman şi Mihai Covaliu)
Sursa: Agerpres (Foto Artur Hoffman şi Mihai Covaliu)

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a premiat pe Artur Hoffman, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica cu Ordinul Excelenţă Olimpică, pentru contribuţia avută la succesul mişcării olimpice în România. 



La acordarea distincţiilor au participat Mihai Covaliu, preşedintele COSR, vicepreşedintele COSR Camelia Potec, preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, Octavian Morariu, membru CIO, şi George Boroi, secretar general COSR. 

Hoffman a fost secretar general adjunct al COSR, membru al Comitetului Executiv, dar şi membru al Comisiei Tehnice Olimpice, înainte să devină consilier al preşedintelui. El şi-a adus contribuţia la organizarea şi pregătirea loturilor olimpice la opt ediţii ale Olimpiadei, începând cu Los Angeles 1948 şi terminând cu Londra 2012. 

În 1991, Artur Hoffmann a devenit cofondantor al Academiei Olimpice Române, instituţia pe care a condus-o între 2011 şi 2016. A mai fost director general în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi lector la Universitatea Naţională de Apărare. Artur Hoffman este doctor în educaţie fizică şi sport. 

"Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au susţinut de-a lungul carierei mele. Eu am susţinut întotdeauna două idei extrem de importante, sportivii să se bucure de cea mai bună practică şi asigurarea celei de-a doua carierei a sportivului de performanţă. De asemenea, m-a preocupat mereu ca mesajul olimpic să ajungă la fiecare copil. De aceea organizarea filialelor judeţene ale Academiei Olimpice şi a cercurilor olimpice în unităţile de învăţământ şi colegiile militare a fost un lucru important", a afirmat Artur Hoffmann, citat de Agerpres.

Gârbacea, multiplu campion la schi fond 

Ovidiu Gârbacea a fost de mai multe ori campion naţional la schi fond, campion universitar, dar şi balcanic, şi a antrenat lotul olimpic de biatlon. În 1990, când a decis să se retragă şi a fondat un complex sportiv care cuprinde un poligon de biatlon, care a intrat în circuitul internaţional al Festivalului Olimpic al Tineretului European, în 2003. 

De atunci au mai fost organizate Campionate Mondiale de biatlon pe role, Winter Triatlon sau Campionate Europene şi Mondiale de schi fond sau biatlon pentru juniori, iar în viitor complexul va găzdui Campionatele Europene de ciclism Mountain Bike.

"Chiar dacă sunt pensionar, pasiunea pentru sport nu mi-a dispărut. La Cheile Grădiştei am construit de curând şi un patinoar la standarde olimpice, care va fi deschis în septembrie sau octombrie. Aşa că, în afară de schi fond, biatlon şi ciclism se pot organiza la noi şi competiţii de patinaj şi hochei. Mulţumesc mult pentru această distincţie şi vă promit că noi avem oricând porţile deschise sportului de performanţă", a menţionat Gârbacea.

Filip Stoica a ieşit în evidenţă în domeniul evaluării, auditului şi contabilităţii. El şi-a adus un aport considerabil în cadrul Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, dar şi în calitate de auditor extern independent care a audiat situaţiile financiare ale COSR între 2017 şi 2023. 

"Sunt onorat, dar în acelaşi timp şi foarte surprins de această distincţie. Dar mă gândesc că orice profesie este un sport, pentru că în orice profesie spiritul olimpic îşi găseşte aplicarea. Am fost timp de şapte ani alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi recunosc că am avut foarte multe lucruri de învăţat. Pentru mine este o mândrie că am auditat forul olimpic român", a precizat Filip Stoica. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel